- 相關(guān)推薦
6月英語(yǔ)聽(tīng)力真題短篇新聞
在平平淡淡的日常中,我們需要用到考試真題的情況非常的多,考試真題是用于考試的題目,要求按照標(biāo)準(zhǔn)回答。你知道什么樣的考試真題才是好考試真題嗎?下面是小編精心整理的6月英語(yǔ)聽(tīng)力真題短篇新聞,希望能夠幫助到大家。
6月英語(yǔ)聽(tīng)力真題 1
News report 1
The International Labor Organization says the number of people without jobs is increasing. In its latest on global employment trends, the agency says projections of the number of unemployed people this year range from 210 million to nearly 240 million people. The report warns that 200 million poor workers are at risk of joining the ranks of people living on less than 2 dollars per day in the past three years. The director general of the International Labor Organization Juan Somavia notes that some countries have taken measures to address the effects of the global crisis.
However, he points out that many countries have not done so. And based on past experiences, it takes four to five years after economic recovery for unemployment to return to pre-crisis levels. Mr. Somavia says the International Labor Organization is proposing a global jobs agreement to deal with unemployment. Its key objective is to play so the center of recovery efforts, measures that would generate high levels of employment and provide basic social protection for the most vulnerable.
Q1. What is the news report mainly about?
Q2. What does, Juan Somavia, the director general of the International Labor Organization say?
News report 2
Big fast food chains in New York City have started to obey a first of its kind rule, requiring them to post calorie counts right on the menu. Cathy Nurses is with the New York City department of health, We wanted to give people an opportunity to actually see the calories before they purchased the food and make a decision and inform decision. That if they want to make their healthier choice, if they want to eat fewer calories they can. And we expect this will have a huge impact on obesity. And of course, if it has an impact on obesity, it will have an impact on diabetes and heart disease and high blood pressure. The new rules will introduce as a part of anti-obesity campaign. That also includes a recent citywide ban and artificial trans-fats in restaurant food. The menu roll only applies to restaurants that serve standardized potion sizes and have fifty more locations nationwide. Starting last Saturday, chains big enough to fall under the rule will face penalties about 2000 dollars for not showing calorie information in a prominent spot on their menus preferably next to the price.
Q3. What are big fast food chains in New York City require to do according to the new rule?
Q4. What would happen to big restaurant chains that violate the new rule?
News Report Three
Almost all companies recognize the importance of innovation today. But not many are able to integrate innovation into their business.
A commentary in the Shanghai Daily points out that innovation doesnt mean piles of documents. It is something more practical. The article says many people tend to assume that innovation just means creating something new, but actually its more than that. Its an attitude of doing things. A company should find ways to innovate not just in products but also in functions, business models and processes.
The article cites the global giant Procter & Gamble as an example, saying a real innovative company should develop an innovation culture and use it as a primary tool for success. Procter & Gamble has a “Corporate Innovation Fund” which offers big rewards for high-risk ideas that succeed. It also has a special innovation facility for its employees. Sometimes its employees are released from their daily jobs for weeks and spend their time interacting in the innovation facility instead. In conclusion, the article says innovative ideas alone do not ensure success. Its pointless unless there is a repeatable process in place to turn inspiration into financial performance.
Q5. What is the problem with many companies according to the news report?
Q6. What do many people tend to think of innovation?
Q7. What does the company Procter & Gamble owe its success to?
6月英語(yǔ)聽(tīng)力真題 2
2018年12月英語(yǔ)四級(jí)聽(tīng)力真題解析:新聞
新聞2
【原文】
Firefighters responded to a fireWednesday night at an abandoned mall in Heywood. 【3】The fire was reported at 9:26 pm at an old shopping center on MichiganAvenue near St Mary’s Church. Six fire engines, two trucks and two chiefsresponded to the scene. Crews had the fire under control in about 45 minutesand managed to contain the fire to its point of origin. There were some people inside the building when the fire broke outbut there were no reports of any injuries. Fire investigators have responded tothe scene but have not yet determined the cause of the fire. Firefighters willremain on the scene until later this morning to ensure that the fire doesn‘tstart up again. The shopping mall had not been in use since 2002. 【4】In 2014 City Hall developed a plan to knock down the building andreplace it with affordable housing. However, the plan was dropped due to lackof funds.
Question 3:What does the news item say about the fire?
【問(wèn)題3】新聞關(guān)于火災(zāi)的內(nèi)容說(shuō)了什么?
【解析】本題通過(guò)瀏覽選項(xiàng)可以確定是意外事故新聞,確定第一題考察意外事故,定位文章前三句,火災(zāi)發(fā)生在教堂旁邊的舊的超市中心,消防員在45分鐘內(nèi)控制了火災(zāi)和著火點(diǎn)。
Question4:What had City Hall planned to do?
【問(wèn)題4】City Hall計(jì)劃干什么?
【解析】答案定位在新聞結(jié)尾,比較容易解答定位詞plan to do, knock down the building and replace it withaffordable housing計(jì)劃拆掉建筑,新建房子。
2018年12月英語(yǔ)四級(jí)聽(tīng)力真題解析:對(duì)話
Conversation 2
M: And where is this?
F :These photos are from the Taj Mahal in India. 【12】We went there about ten years ago for our honeymoon.
M: Was it romantic.
F: Yeah. The Taj Mahal was a very romantic place. The guide told usthere is a famous love story behind this building that all Indians learn inschool. I think it was during the 1600s and the princess at that time diedwhile giving birth to her 14th child. 【13】The Emperor loved theprincess so much and was so sad when she died that he ordered the palace to bebuilt for her in honor.
M: Wow ! That sounds very romantic. It looks amazing.
F: Yes it‘s gorgeous. It’s also larger in real life than it looks inthe photos. 【14】The building is very tall andthere are gardens in a wall around it all. It‘s all built in this white stoneand some walls of the building are decorated with jewels.
M :It must have been very crowded when you were there.
F: Yes it‘s a very famous tourist destination. So there are thousandsof visitors every day.
M: Was the rest of India crowded?
F:Yes,【15】very crowded in many cities. Itwas sometimes so crowded that it was difficult to walk along the streetsespecially through busy markets. And there are so many cars. Traffic wasterrible but the people were friendly. The culture isamazing and we had a great time.
M:What about the food?
F: the Indian food is great. There are lots of different dishes to tryand every region has its own special food.
Question 12: For what purpose did the woman go to India?
【問(wèn)題12】女人為什去印度:
【解析】第一題答案定位在對(duì)話的前兩回合,女人去印度度蜜月。
Question 13: Why was the Taj Mahal built?
【問(wèn)題13】泰姬陵建造的'原因?
【解析】第二題定位在對(duì)話的第三回合,女人描述泰姬陵的歷史,提到公主生孩子的時(shí)候去世了,國(guó)王為了紀(jì)念公主。
Question 14: What does the woman say about the Taj Mahal?
【問(wèn)題14】女人描述泰姬陵說(shuō)了什么?
【解析】第三題定位在對(duì)話的第四回合,基本視聽(tīng)一致,女人描述建筑的墻壁鑲嵌寶石的特點(diǎn)。
Question 15: what is the woman‘s impression of Indiancities?
【問(wèn)題15】女人對(duì)印度城市的特點(diǎn)?
【解析】第五題定位在對(duì)話結(jié)尾,并且有轉(zhuǎn)折詞女人對(duì)印度的印象是擁擠,但是人很好。
【6月英語(yǔ)聽(tīng)力真題】相關(guān)文章:
高考英語(yǔ)聽(tīng)力真題07-18
北京高考英語(yǔ)聽(tīng)力真題10-30
廣東高英語(yǔ)聽(tīng)力真題11-04
江蘇高考英語(yǔ)聽(tīng)力真題06-28
重慶高考英語(yǔ)聽(tīng)力真題09-28
湖北高考英語(yǔ)聽(tīng)力真題08-27
安徽高考英語(yǔ)聽(tīng)力真題09-27
湖南高考英語(yǔ)聽(tīng)力真題10-11
高考英語(yǔ)聽(tīng)力真題試題10-29